Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Qatargate: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι ο Παντσέρι

Η υπεράσπιση εστίασε και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο «μετανοημένος και συνεργαζόμενος» πρώην ευρωβουλευτής. Στις 13 Απριλίου θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, που παραμένει στη φυλακή.

Qatargate: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι ο Παντσέρι

Ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίζεται με βραχιολάκι, όπως αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη. 

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών εξέτασε την Πέμπτη 6/4 εάν ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θα αφεθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή θα παραμείνει στις φυλακές του Σεν Ζιλ όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ένας εκ των δικηγόρων του Παντσέρι, ο Λορέν Κενς, το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση του πελάτη του και τη συνέχιση της έκτισης ποινής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως έγινε πρόσφατα και με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι ο Παντσέρι δεν θα αποφυλακιστεί σήμερα, αλλά εντός των επόμενων ημερών.

Η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή εστίασε και στο γεγονός ότι ο Παντσέρι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η σύζυγος του Παντσέρι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sudinfo, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Κατάργκεϊτ» που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Η αποφυλάκιση του 67χρονου  Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή πραγματοποιείται βάσει όσων προέβλεπε η συμφωνία μεταμέλειας που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο με τη βελγική δικαιοσύνη. Ο Παντσέρι είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ στο Βέλγιο, περίπου τέσσερις μήνες.

Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, που παραμένει στις φυλακές, όπως και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v