Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον αραβικό όμιλο Daher περνούν τα Zara της Ρωσίας

Πράσινο φως έδωσε η ρωσική επιτροπή ξένων επενδύσεων, ώστε η μητρική Inditex, που διαχειρίζεται ακόμη αλυσίδες όπως Bershka, Stradivarius και Pull & Bear, να πουληθεί στον όμιλο των ΗΑΕ και αν θέλει να... επιστρέψει.

Στον αραβικό όμιλο Daher περνούν τα Zara της Ρωσίας

Η Inditex SA, διαχειρίστρια των αλυσίδων ένδυσης Zara και Bershka, έλαβε την έγκριση να πουλήσει τις ρωσικές μονάδες της στον Όμιλο Daher των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ρωσική επιτροπή ξένων επενδύσεων ενέκρινε στα τέλη Μαρτίου την απόσυρση της ιδιοκτήτριας της Zara, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Βίκτορ Εβτούχοφ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Η έξοδος της Inditex από τη Ρωσία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, γράφει το Bloomberg. Η ισπανική εταιρεία λιανικού εμπορίου ρούχων, που διαθέτει επίσης εμπορικά σήματα όπως τα Stradivarius και Pull & Bear, ανακοίνωσε συμφωνία με τον όμιλο Daher τον Οκτώβριο μετά το κλείσιμο όλων των καταστημάτων της στη Ρωσία που ακολούθησε την εισβολή στην Ουκρανία.

Η συμφωνία προβλέπει πως η Daher θα δραστηριοποιείται στη Ρωσία με τα δικά της εμπορικά σήματα, αλλά, εάν στο μέλλον η Inditex επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα, θα μπορέσει να το κάνει μέσω franchises. Η Daher εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει δεσμούς με την Azadea, λιβανέζικη εταιρεία που διαχειρίζεται franchise της Inditex στη Μέση Ανατολή.

Η Ρωσία αντιπροσώπευε στο παρελθόν το 8,5% των συνολικών λειτουργικών κερδών της Inditex και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας σε αριθμό καταστημάτων.

Η Daher σχεδιάζει να μεταφέρει περισσότερα από 200 καταστήματα σε άλλες επωνυμίες και να διατηρήσει 4.200 υπαλλήλους της Inditex, δήλωσε ο Εβτούχοφ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v