Citi: Θέλει περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει η Κίνα

«Αναμένουμε τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2023 να είναι στην πιο αδύναμη πλευρά, καθώς η ανάκαμψη μετά την Covid φαίνεται πιο αργή από το αναμενόμενο», ανέφερε η έκθεση της.

Citi: Θέλει περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει η Κίνα

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας παίρνει περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο, ωθώντας τους αναλυτές της Citi να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους για ανάκαμψη του χρηματιστηρίουκατά τρεις μήνες.

Οπως μεταδίδει το CNBC, αντί για τον Ιούνιο, η Citi αναμένει τώρα ότι θα χρειαστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να φτάσει τις 24.000 μονάδες, ανέφεραν οι αναλυτές σε έκθεσή τους την Πέμπτη. Αυτό το σημείο είναι περίπου 18% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα [εταιρικά πρώτου τριμήνου 2023] να είναι στην πιο αδύναμη πλευρά, καθώς η ανάκαμψη μετά την Covid φαίνεται πιο αργή από το αναμενόμενο», ανέφερε η έκθεση της Citi. 

Η Κίνα ανέφερε μέτρια ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης για τους δύο πρώτους μήνες φέτος. Η χώρα έβαλε τέλος στους αυστηρούς της ελέγχους Covid τον Δεκέμβριο του 2022.

Τα κέρδη από τους κινεζικούς κολοσσούς ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com και Alibaba έχουν επίσης δείξει ότι οι καταναλωτές παραμένουν συντηρητικοί όσον αφορά τις δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v