Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση καταθέσεων στις εμπορικές τράπεζες μετά τις εκροές ρεκόρ

Τα στοιχεία της Fed που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι καταθέσεις σε όλες τις εμπορικές τράπεζες αυξήθηκαν στα 17,35 τρισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαρτίου.

ΗΠΑ: Αύξηση καταθέσεων στις εμπορικές τράπεζες μετά τις εκροές ρεκόρ

Οι καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα τέλη Μαρτίου για πρώτη φορά μετά από περίπου ένα μήνα, εμφανίζοντας σημάδια σταθεροποίησης μετά τις δύο μεγαλύτερες τραπεζικές πτωχεύσεις από την κρίση του 2008 που προκάλεσαν αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα και τις αγορές.

Τα στοιχεία της Fed που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι καταθέσεις σε όλες τις εμπορικές τράπεζες αυξήθηκαν στα 17,35 τρισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαρτίου, σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, από 17,31 τρισ. δολάρια μια εβδομάδα νωρίτερα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ήταν η πρώτη αύξηση από τις αρχές Μαρτίου και σηματοδότησε το τέλος, προς το παρόν, μιας άνευ προηγουμένου φυγής καταθέσεων που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank προς τα μέσα του περασμένου μήνα.

Η δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση στην ιστορία των ΗΠΑ αντίστοιχα ανάγκασαν τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές να εγγυηθούν όλες τις καταθέσεις και στα δύο ιδρύματα και ώθησαν τη Fed να λάβει έκτακτα μέτρα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Οι καταθέσεις αυξήθηκαν τόσο στις 25 μεγαλύτερες τράπεζες με βάση το ενεργητικό όσο και στις μικρές και μεσαίες τράπεζες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v