Επένδυση $400 εκατ. από ΗΑΕ στην Careem της Uber

Η Careem Technologies θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της «σούπερ εφαρμογής» της εταιρείας, η οποία προσφέρει δεκάδες υπηρεσίες, πέρα από τη μεταφορά ταξί, σε μία εφαρμογή.

Επένδυση $400 εκατ. από ΗΑΕ στην Careem της Uber

Η Careem, η οποία ανήκει στην Uber, ανακοίνωσε τη Δευτέρα spinout με σημαντική υποστήριξη από μια νέα πηγή, καθώς και από τη μητρική της εταιρεία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία τεχνολογικών συμμετοχών e&, πρώην Etisalat, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την Uber Technologies για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου 50,03% στη νέα spin-off εταιρεία, η οποία θα ονομαστεί Careem Technologies, με επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δραστηριότητα της Careem στην υπηρεσία μεταφορών ταξί παραμένει πλήρως ιδιοκτησία της Uber, η οποία την απέκτησε για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Το μερίδιο της Uber στο spin-off δεν έχει αποκαλυφθεί επί του παρόντος.

Η Careem Technologies θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της «σούπερ εφαρμογής» της εταιρείας, η οποία προσφέρει δεκάδες υπηρεσίες πέρα από τη μεταφορά ταξί σε μία εφαρμογή. Μερικές από αυτές τις υπηρεσίες περιλαμβάνουν παράδοση ειδών παντοπωλείου Careem Quik σε 15 λεπτά ή λιγότερο, παράδοση φαγητού, τεστ PCR, ψηφιακές πληρωμές και μεταφορές εμβασμάτων, ενοικιάσεις ποδηλάτων, υπηρεσίες πλυντηρίου και καθαρισμού και κράτηση εισιτηρίων εκδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v