Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεκίνο: Ολοκληρώθηκαν τα στρατιωτικά γυμνάσια στην Ταϊβάν

Στη διάρκεια των ασκήσεων, κινεζικά μαχητικά και πολεμικά πλοία έκαναν ασκήσεις προσομοίωσης στοχευμένων βομβαρδισμών εναντίον του νησιού.

Πεκίνο: Ολοκληρώθηκαν τα στρατιωτικά γυμνάσια στην Ταϊβάν

Ο κινεζικός στρατός δήλωσε σήμερα πως «ολοκλήρωσε με επιτυχία» τα στρατιωτικά γυμνάσια, που είχαν στόχο την περικύκλωση επί τρεις ημέρες του αυτόνομου νησιού της Ταϊβάν, που το Πεκίνο διεκδικεί ως επαρχία της Κίνας.

Από τις 8 μέχρι τις 10 Απριλίου, η κινεζική στρατιωτική διοίκηση «πραγματοποίησε με επιτυχία διάφορες αποστολές» στρατιωτικής προετοιμασίας «γύρω από το νησί της Ταϊβάν με την άσκηση 'Κοινό Ξίφος'», ανέφερε ο στρατός σε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δοκίμασε εις βάθος την ικανότητα μάχης» των διαφόρων όπλων «σε πραγματικές συνθήκες», πρόσθεσε η κινεζική διοίκηση.

Τα κινεζικά γυμνάσια έγιναν ως αντίδραση στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, 5 Απριλίου, η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι. Στόχος ήταν η προσομοίωση ενός «κλεισίματος» της περιοχής των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, ανέφερε ο κινεζικός στρατός. Και κυρίως, ένας «αεροπορικός αποκλεισμός», σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Η ανεξαρτησία της Ταϊβάν και η ειρήνη και η σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες», δήλωσε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην τακτική συνέντευξη Τύπου, εκτιμώντας ότι χρειάζεται «να αντιτεθούμε σθεναρά σε κάθε μορφή απόσχισης για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Η διοίκηση του ανατολικού τομέα επιχειρήσεων του στρατού διευκρίνισε πως στα γυμνάσια συμμετείχε το Shandong, ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα της Κίνας. Στη διάρκεια των ασκήσεων, μαχητικά και πολεμικά πλοία έκαναν ασκήσεις προσομοίωσης στοχευμένων βομβαρδισμών εναντίον του νησιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v