Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Φαρμακοβιομηχανίες ζητούν ακύρωση δικαστικής απόφασης για χάπι άμβλωσης

Ανοιχτή επιστολή 300 στελεχών κατά της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας που αναστέλλει την άδεια κυκλοφορίας των χαπιών μιφεπριστόνης, που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

ΗΠΑ: Φαρμακοβιομηχανίες ζητούν ακύρωση δικαστικής απόφασης για χάπι άμβλωσης

Περισσότερα από 300 στελέχη φαρμακοβιομηχανιών και εταιριών βιοτεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή μέσω της οποίας ζητούν την ακύρωση της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας των χαπιών μιφεπριστόνης, που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

Την Παρασκευή, ο συντηρητικός δικαστής Μάθιου Κασμέρικ ανέστειλε την έγκριση που εδώ και δύο δεκαετίες είχε λάβει από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το χάπι για την άμβλωση, απαγορεύοντας ουσιαστικά την πώληση του σκευάσματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής πολέμιων των αμβλώσεων, δέκα μήνες μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έδωσε σε κάθε αμερικανική πολιτεία το δικαίωμα να απαγορεύσει τις αμβλώσεις στο έδαφός της.

Η απόφαση του δικαστή Μάθιου Κασμέρικ υπονομεύει τη δικαιοδοσία του FDA, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της επιστολής, συμπληρώνοντας επίσης πως αγνοεί επιστημονικά δεδομένα δεκαετιών και νομικά προηγούμενα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v