Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 11 ετών χτύπησε η τιμή της ζάχαρης!

Οι προμήθειες περιορίζονται, λόγω της χαμηλότερης παραγωγής σε πολλές χώρες όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Κίνα. Γιατί ανησυχεί η αγορά. Κομβικός παράγοντας η Βραζιλία.

Υψηλό 11 ετών χτύπησε η τιμή της ζάχαρης!

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ακατέργαστης ζάχαρης στο χρηματιστήριο ICE ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών σήμερα, Μ. Τρίτη, με τις προμήθειες να περιορίζονται λόγω της χαμηλότερης από το αναμενόμενο παραγωγής σε πολλές χώρες, όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Κίνα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η ακατέργαστη ζάχαρη, παράδοσης Μαΐου, ήταν 1,6% υψηλότερη, στα 23,91 σεντς ανά λίβρα, αφού ανήλθε στα 24,15 σεντς -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012.

Οι λιγότερες καλλιέργειες στις τρεις κορυφαίες ασιατικές χώρες παραγωγής ζάχαρης θα αφήσουν την αγορά να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Βραζιλία και υπάρχουν ανησυχίες ότι η ροή των προμηθειών από τον κορυφαίο εξαγωγέα στον κόσμο θα μπορούσε να διαταραχθεί λόγω συμφόρησης.

Η Centre-South Brazil αναμένεται να παραγάγει τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης που έχει καταγραφεί αυτή τη σεζόν. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για το αν η Βραζιλία θα μπορέσει να εξαγάγει όλη αυτή την προμήθεια, με δυσκολίες στα logistics μετά τα ρεκόρ εγχώριας παραγωγής σόγιας και καλαμποκιού, ανέφερε η ING σε σημείωμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v