Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OpenAI: Επαθλο $20.000 σε όσους βρίσκουν λάθη και αδυναμίες στο ChatGPT

«Δημιουργούμε αξιόπιστες υπηρεσίες τεχνολογίας και θέλουμε τη βοήθειά σας», δηλώνει ο επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας. Πληρωμές τοις μετρητοίς σε όσους εντοπίζουν τρωτά σημεία του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης.

OpenAI: Επαθλο $20.000 σε όσους βρίσκουν λάθη και αδυναμίες στο ChatGPT

Η Open AI θα δίνει έως και 20.000 δολάρια σε όσους τη βοηθήσουν να εντοπίσει σφάλματα στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης της, όπως το δημοφιλές ChatGPT, γράφει το Bloomberg.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως κυκλοφόρησε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης μέσω του οποίου θα μπορεί κανείς να αναφέρει αδυναμίες, σφάλματα ή προβλήματα ασφαλείας που εντοπίζουν κατά τη χρήση των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης της. Τέτοια προγράμματα, συνηθισμένα στον κλάδο τεχνολογίας, συνεπάγονται ότι οι εταιρείες πληρώνουν τους χρήστες για την αναφορά σφαλμάτων ή άλλων ελαττωμάτων ασφαλείας. Η OpenAI είπε ότι κυκλοφορεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Bugcrowd, πλατφόρμα επιβράβευσης για σφάλματα.

Η εταιρεία θα ανταμείβει τοις μετρητοίς, ανάλογα με το μέγεθος των σφαλμάτων που θα αποκαλυφθούν, από 200 δολάρια για «ευρήματα χαμηλής σοβαρότητας» έως 20.000 δολ. για «εξαιρετικές ανακαλύψεις».

Λανσάρει το πρόγραμμα διότι, όπως λέει, πιστεύει πως η «διαφάνεια και η συνεργασία» είναι το κλειδί για την εύρεση τρωτών σημείων στην τεχνολογία της.

«Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ουσιαστικό μέρος της δέσμευσής μας για την ανάπτυξη ασφαλούς και προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε σε ανάρτηση ο Μάθιου Νάιτ, επικεφαλής ασφαλείας της OpenAI. «Δημιουργούμε υπηρεσίες τεχνολογίας ασφαλείς και αξιόπιστες και θα θέλαμε τη βοήθειά σας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v