Διόρθωση 10% βλέπει η Wells Fargo για τον S&P 500

Πού εκτιμά ότι θα φτάσει ο δείκτης τους επόμενους τρεις με έξι μήνες και πού θα βρίσκεται στο τέλος της χρονιάς. Η πτώση των μετοχών θα οφείλεται στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.

Διόρθωση 10% βλέπει η Wells Fargo για τον S&P 500

Βραχύβια θα είναι η ανθεκτικότητα των αμερικανικών μετοχών φέτος, με μια επιδείνωση της οικονομικής εικόνας πιθανότατα να ρίχνει την αγορά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον Chris Harvey της Wells Fargo & Co.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της τράπεζας αναμένει ότι ο S&P 500 θα υποστεί διόρθωση 10% τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες. Αυτή θα οδηγούσε τον δείκτη στις περίπου 3.700 μονάδες, σημείο που είναι κοντά στα χαμηλά του Νοεμβρίου. Η Wells Fargo διατήρησε την τιμή-στόχο για το τέλος της χρονιάς στις 4.200 μονάδες ή περίπου 2% πάνω από το κλείσιμο της Δευτέρας.

«Κατά την άποψή μας, η πτώση των μετοχών θα οφείλεται στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, μία συνάρτηση: Επιθετικής νομισματικής πολιτικής, πιθανών ζητημάτων κεφαλαίου/ρευστότητας λόγω τραπεζικής κρίσης και καταναλωτών που εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την πίστωση για τη διατήρηση των δαπανών», ανέφεραν οι υπεύθυνοι στρατηγικής σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τρίτη.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 7% φέτος, λόγω της πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων και της εκτίμησης για στροφή της Federal Reserve στα επιτόκια, σύμφωνα με την Wells Fargo.

Ομως το πρόσφατο ράλι άρχισε να χάνει δυναμική, καθώς οι επενδυτές περιμένουν μια «θολή» σεζόν κερδών και οι ανησυχίες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v