Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάφετ: Στοίχημα $1 εκατ. ότι δεν θα χάσουν χρήματα καταθέτες

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής προβλέπει ότι θα υπάρξουν και άλλες πτωχέυσεις αμερικανικών τραπεζών αλλά στοιχηματίζει ότι οι καταθέσεις θα είναι ασφαλείς. Δεν βλέπει νέα κρίση τύπου 2008.

Μπάφετ: Στοίχημα $1 εκατ. ότι δεν θα χάσουν χρήματα καταθέτες

Ο Γουόρεν Μπάφετ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον τραπεζικό κλάδο ή την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων των ΗΠΑ, παρά τις πρόσφατες πτωχεύσεις των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Berkshire Hathaway είπε ότι ενώ περισσότερες τράπεζες «θα χρεοκοπήσουν», τα πρόσφατα προβλήματα του κλάδου δεν μοιάζουν με εκείνα που προκάλεσαν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν μήπως χάσουν τα χρήματά τους και τις καταθέσεις τους σε μια αμερικανική τράπεζα» υπογράμμισε ο 92χρονος Μπάφετ στο CNBC.  «Δεν χρειάζεται να μετατρέψετε μια ανόητη απόφαση της διοίκησης σε πανικό για όλους τους πολίτες των ΗΠΑ για κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι πρόθυμος να στοιχηματίσει 1 εκατ. δολάρια ότι κανένας φορολογούμενος δεν θα υποστεί κούρεμα στις καταθέσεις του λόγω τραπεζικής πτώχευσης. 

Στο χαρτοφυλάκιο μετοχών της Berkshire περιλαμβάνονται πολλές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου ενός μεριδίου 34,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Bank of America. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v