Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Αmazon μπαίνει στην «κούρσα» της τεχνητής νοημοσύνης

Την υπηρεσία Bedrock παρουσίασε η Amazon με στόχο να προσφέρει πρόσβαση σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

H Αmazon μπαίνει στην «κούρσα» της τεχνητής νοημοσύνης

Η Amazon λανσάρει υπηρεσία cloud με την ονομασία Bedrock, προσφέροντας στους προγραμματιστές πρόσβαση σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να δημιουργήσουν κείμενο, παρόμοια με τη μηχανή πίσω από το δημοφιλές chatbot ChatGPT.

Μέσω της υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης Bedrock, η Amazon Web Services θα προσφέρει πρόσβαση στα δικά της γλωσσικά μοντέλα Titan, καθώς και σε μοντέλα γλώσσας από τα startups AI21 και Anthropic που υποστηρίζονται από την Google, καθώς και ένα μοντέλο για τη μετατροπή κειμένου σε εικόνες από την startup Stability AI.

«Οι περισσότερες εταιρείες θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, αλλά για τις πραγματικά καλά χρειάζονται δισεκατομμύρια δολάρια για να εκπαιδευτούν και πολλά χρόνια και οι περισσότερες εταιρείες δεν θέλουν να το περάσουν αυτό», δήλωσε ο CEO της Amazon Άντι Τζάσι στο «Squawk Box» του CNBC την Πέμπτη.

«Επομένως, αυτό που θέλουν να κάνουν είναι ότι θέλουν να αναπτύξουν ένα θεμελιώδες μοντέλο που είναι ήδη μεγάλο και υπέροχο και στη συνέχεια να έχουν τη δυνατότητα να το προσαρμόσουν για τους δικούς τους σκοπούς. Και αυτό είναι το Bedrock» πρόσθεσε.

Το λανσάρισμα του Bedrock έρχεται ένα μήνα αφότου η OpenAI ανακοίνωσε το GPT-4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v