Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφοδος Κομισιόν σε εγκατάσταση της Gucci στο Μιλάνο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε εταιρείες του κλάδου της μόδας σε πολλές χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο έρευνας για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού.

Εφοδος Κομισιόν σε εγκατάσταση της Gucci στο Μιλάνο

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και η ιταλική φορολογική αστυνομία επιθεώρησαν εγκαταστάσεις της Gucci στο πλαίσιο έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσαν την Τετάρτη δύο πηγές του Reuters.

Η επιθεώρηση την Τρίτη πραγματοποιήθηκε από την Guardia di Finanza σε συνεργασία με πράκτορες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τοποθεσία στο Μιλάνο που σχετίζεται με την κατασκευή ταξιδιωτικών ειδών, τσαντών και άλλων δερμάτινων αγαθών, ανέφερε μία από τις πηγές.

Η Gucci είναι μέρος του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας Kering.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι και άλλες εταιρείες μόδας εκτός του ομίλου Kering έγιναν στόχος παρόμοιων επιθεωρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε εταιρείες του κλάδου της μόδας σε πολλές χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο έρευνας για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού

Η Επιτροπή, η οποία ενεργεί ως φορέας επιβολής του ανταγωνισμού στην ΕΕ των 27 χωρών, δεν κατονόμασε τις εταιρείες ή τις χώρες, σύμφωνα με την πολιτική της. Επίσης απέστειλε αιτήματα για πληροφορίες σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει την Τετάρτη.

Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Η Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η τελευταία ενέργεια δεν σχετίζεται με άλλες εφόδους στη βιομηχανία της μόδας τα τελευταία δύο χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v