Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Aπορρίπτει το κινεζικό αίτημα για διάσπαση της τράπεζας

«Όχι» στην πρόταση του βασικού μετόχου Ping An για spin-off και εισαγωγή σε ασιατικό χρηματιστήριο. «Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε».

HSBC: Aπορρίπτει το κινεζικό αίτημα για διάσπαση της τράπεζας

Η HSBC απέρριψε την πρόταση της Ping An, του μεγαλύτερου μετόχου της, για αναδιάρθρωση της τράπεζας, διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της και εισαγωγή του ασιατικού τμήματος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε σημαντική απώλεια αξίας για τους μετόχους. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανέφερε ότι έγιναν πάνω από 20 συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο με την Ping An, από τις οποίες προέκυψε πως... συμφωνούν ότι διαφωνούν, μεταδίδει το Reuters.

«Η HSBC είναι μια συστημικά σημαντική τράπεζα παγκοσμίως. Δεν είναι προς το συμφέρον των μετόχων, των πελατών ή των ενδιαφερόμενων μερών να παραμείνει η δομή της αντικείμενο παρατεταμένης συζήτησης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ping An θα υπονομεύσουν το διεθνές επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας και θα διαβρώσουν τα κέρδη, τα μερίσματα και την αξία των μετόχων, υποστηρίζει η HSBC.

Όπως είπε η τράπεζα, αξιολόγησε τις προτάσεις της Ping An «με ανοιχτό μυαλό», σε μια μπηχτή για τους ισχυρισμούς της κινεζικής ασφαλιστικής εταιρείας ότι η HSBC είχε κατεβάσει ρολά στις προτάσεις της.

Οι μέτοχοι θα ψηφίσουν στην ετήσια συνέλευση της τράπεζας στις 5 Μαΐου επί δύο ψηφισμάτων που κατέθεσε επενδυτής από το Χονγκ Κονγκ με την υποστήριξη της Ping An, ζητώντας υψηλότερα μερίσματα και επανεξέταση των στρατηγικών προτάσεων όπως το σχέδιο spin-off.

Η HSBC κάλεσε τους επενδυτές να καταψηφίσουν και τα δύο ψηφίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v