Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Deutsche Bank εξετάζει συρρίκνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Η γερμανική τράπεζα διερευνά τη μείωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε 9 από 10. Οι στόχοι για περικοπή του κόστους και ο πληθωρισμός.

H Deutsche Bank εξετάζει συρρίκνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του Διοικητικού  Συμβουλίου , καθώς η γερμανική τράπεζα εντείνει τις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους.

Η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη μπορεί να χρησιμοποιήσει την επικείμενη αποχώρηση του προέδρου Καρλ βον Ορ ως ευκαιρία να ανακατανείμει ορισμένες αρμοδιότητες του ανώτατου διοικητικού οργάνου της και να μειώσει τον αριθμό των μελών σε εννέα, από τα σημερινά δέκα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Μια τέτοια απόφαση θα στηρίξει τις προσπάθειες για τον περιορισμό των δαπανών που θα περιλαμβάνει έναν νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας, ανέφεραν πηγές.

Η Deutsche Bank συζητά επίσης πιο φιλόδοξους στόχους για την περικοπή του κόστους, σημείωσαν οι πηγές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θέλει να αυξήσει την εξοικονόμηση πέρα από τον τρέχοντα στόχο των 2 δισ. ευρώ έως το 2025, μεταξύ άλλων μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και μείωσης των χώρων γραφείων.

Ο Σέβινγκ επωφελήθηκε από ένα ράλι στο trading και την αύξηση των επιτοκίων, αλλά δυσκολεύτηκε να επιτύχει τους στόχους για μείωση του κόστους, καθώς ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και ο ανταγωνισμός για ταλέντα αύξησαν τα έξοδα.

Η Deutsche Bank είναι πιθανό να αποφασίσει για τη συρρίκνωση του Διοικητικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v