Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόλτα στο Διάστημα έναντι €120.000 ξεκινά γαλλική εταιρεία

Εξήντα εξάωρες πτήσεις τον χρόνο, με έξι επιβάτες σε κάθε πτήση, συνοδεία εκλεκτού φαγητού και κρασιού. Ξεκινούν το 2025, οπότε ίσως προλαβαίνετε να μαζέψετε τα χρήματα!

Βόλτα στο Διάστημα έναντι €120.000 ξεκινά γαλλική εταιρεία

Στην «κούρσα του διαστημικού τουρισμού» μπαίνει η γαλλική νεοφυής εταιρεία Zephalto, προσφέροντας την ευκαιρία από το 2025 να ταξιδέψει κανείς στη στρατόσφαιρα με μπαλόνι, έναντι «μόλις» 120.000 ευρώ.

«Συνεργάστηκα με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία για να φτιάξουμε το μπαλόνι», δήλωσε στο Bloomberg ο ιδρυτής της εταιρείας, αεροδιαστημικός μηχανικός Vincent Farret d’Astiès.

Η εταιρεία σχεδιάζει 60 πτήσεις τον χρόνο, με 6 επιβάτες και δύο πιλότους σε κάθε πτήση, μεταδίδει η ΕΡΤ. Οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει με αεροπλάνο μπορεί και να επιβιβαστεί στο μπαλόνι της εταιρείας, δήλωσε ο ιδρυτής.

Η εμπειρία με το πολυτελές αερόστατο της εταιρείας (ο σχεδιασμός του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη) δεν θα μοιάζει καθόλου με μια τυπική εμπορική πτήση. Τα μπαλόνια της Zephalto, που θα είναι γεμάτα με ήλιο ή υδρογόνο, θα αναχωρούν από τη Γαλλία και θα ανεβαίνουν στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 25 χιλιομέτρων, μέσα σε μιάμιση ώρα. Μόλις θα φτάνουν στο μέγιστο υψόμετρο, τρεις φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα ύψη που πιάνει ένα εμπορικό αεροσκάφος, θα παραμένουν εκεί για τρεις ώρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να δουν την καμπυλότητα της Γης. Η κάθοδος διαρκεί ακόμη μιάμιση ώρα. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης πτήσης οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτό φαγητό και κρασί.

«Επιλέξαμε τα 25 χιλιόμετρα γιατί είναι το υψόμετρο όπου βρίσκεσαι στο σκοτάδι του Διαστήματος, με το 98% της ατμόσφαιρας από κάτω σου, ώστε να μπορείς να απολαύσεις την καμπυλότητα της Γης στην μπλε γραμμή. Βρίσκεσαι στο σκοτάδι του Διαστήματος, αλλά χωρίς την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας», δήλωσε ο Farret d’Astiès.

Η Zephalto έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις με πιλότους, αλλά καμία δεν έφτασε στο ύψος των 25 χιλιομέτρων. Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει πτήσεις το 2025 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν από τώρα για κρατήσεις, γιατί η ζήτηση αναμένεται να... χτυπήσει κόκκινο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v