Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπιλ Γκρος αγοράζει μετοχές περιφερειακών τραπεζών

Η πρόσφατη τραπεζική αναταραχή ήταν ένα ακόμα παράδειγμα των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι δεκατείες χαλαρής νομισματικής πολιτικής που προηγήθηκαν, τόνισε ο Μπιλ Γκρος.

Ο Μπιλ Γκρος αγοράζει μετοχές περιφερειακών τραπεζών

Οι πανταχόθεν βαλλόμενες περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ πήραν ψήφο εμπιστοσύνης από τον άλλοτε βασιλιά του κόσμου των ομολόγων, Μπιλ Γκρος.

Στο επενδυτικό του outlook που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο Mπιλ Γκρος, πρώην επικεφαλής επενδύσεων της PIMCO, είπε ότι έχει αγοράσει μετοχές τραπεζών όπως της Western Alliance, της Synovus και της PacWest καθώς και το SPDR S&P Regional Banking ETF.

Μετά από μια σειρά τραπεζικών χρεοκοπιών στις αρχές Μαρτίου, οι μετοχές των μικρών τραπεζικών ιδρυμάτων έχουν καταγράψει μεγάλη πτώση, και διαπραγματεύονται με ένα discount περίπου 60% της αξίας του καθαρού ενεργητικού τους. Αυτό, μαζί με μια απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 10%, παρέχει «μια δελεαστική μακροπρόθεσμη επένδυση», σύμφωνα με τον Γκρος ο οποίος αποσύρθηκε από τη διαχείριση ενεργητικού το 2019.

«Πάντα έλεγα στον εαυτό μου και στους στενούς φίλους ότι θα ήθελα να μπορούσα να φτιάξω μια τράπεζα», έγραψε ο Γκρος. «Είναι μια άδεια για να βγάζεις χρήματα ακόμα και όταν λειτουργείς συντηρητικά. Ομολογουμένως, οι περιφερειακοί παίχτες θα έχουν τα κυκλικά τους προβλήματα εάν και όταν υπάρξει ύφεση, αλλά η μακρόχρονη επιθυμία μου να είμαι ιδιοκτήτης μιας τράπεζας είναι πλέον δυνατή μέσω των αγορών».

Επιπλέον, οι μικρότερες περιφερειακές τράπεζες μπορεί να «καταβροχθιστούν» από μεγαλύτερους παίκτες σε υψηλότερο επίπεδο από τις τρέχουσες τιμές, τόνισε ο «βασιλιάς των ομολόγων».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πρόσφατη τραπεζική αναταραχή ήταν ένα ακόμα παράδειγμα των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι δεκατείες χαλαρής νομισματικής πολιτικής που προηγήθηκαν. 

Η οικονομία των ΗΠΑ και η παγκόσμια οικονομία είναι τόσο εθισμένες στη φθηνή πίστωση που είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%, εκτίμησε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v