Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελον Μασκ: Θυσία τα κέρδη της Tesla στον βωμό της αυτόνομης οδήγησης

Τι πρότεινε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, για να δει το όνειρο των αυτόνομων αυτοκινήτων να γίνεται πραγματικότητα. Γιατί ανησυχούν οι επενδυτές.

Ελον Μασκ: Θυσία τα κέρδη της Tesla στον βωμό της αυτόνομης οδήγησης

Ο Eλον Μασκ έχει ακόμη χρόνια μπροστά του εωσότου δει τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα της Tesla να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι τόσο σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος, που είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας για να το πραγματοποιήσει.

Ο Μασκ είπε σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα ότι η Tesla έχει τα μέσα να πουλά αυτοκίνητα με «μηδενικό κέρδος» και να κερδίσει τεράστια ποσά αργότερα από το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

Υπάρχει ωστόσο ένα πρόβλημα για τους επενδυτές. Οι προβλέψεις του, τουλάχιστον από το 2019, ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα Tesla είναι προ των πυλών δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

«Είμαστε οι μόνοι που φτιάχνουμε αυτοκίνητα που τεχνικά θα μπορούσαμε να πουλήσουμε προς το παρόν με μηδενικό κέρδος και στη συνέχεια να αποφέρουμε πραγματικά τεράστια οικονομικά αποτελέσματα στο μέλλον, μέσω της αυτονομίας», είπε ο Μασκ στις 19 Απριλίου. «Δεν είμαι σίγουρος πόσοι από εσάς θα εκτιμήσετε το βάθος αυτού που μόλις είπα, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v