Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος γύρος απολύσεων στη Walt Disney

Οι τελευταίες μειώσεις θέσεων εργασίας της Disney αποτελούν μέρος του σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Μπομπ Ίγκερ να εξοικονομήσει 5,5 δισ. δολάρια ετησίως.

Νέος γύρος απολύσεων στη Walt Disney

Η Disney ξεκίνησε την περικοπή χιλιάδων θέσεις εργασίας τη Δευτέρα στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης του προσωπικού κατά 7.000 το 2023.

Αυτός είναι ο δεύτερος από τους τρεις προβλεπόμενους γύρους απολύσεων, είπε η Disney σε ανακοίνωση. Οι πρώτες μειώσεις στο εργατικό δυναμικό των 220.000 ατόμων έγιναν τον Μάρτιο. Αυτός ο γύρος, ο οποίος θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, αναμένεται να ανεβάσει το σύνολο των θέσεων εργασίας που έχουν εξαλειφθεί σε περίπου 4.000, τόνισε η εταιρεία. 

Οι τελευταίες μειώσεις θέσεων εργασίας της Disney, τις οποίες ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, αποτελούν μέρος του σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Μπομπ Ίγκερ να εξοικονομήσει 5,5 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Η Disney Entertainment, η οποία στεγάζει τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις της εταιρείας που δεν σχετίζονται με τον αθλητισμό, βρίσκεται στο επίκεντρο των περικοπών. 

Η μετοχή της εταιρείας διολισθαίνει 0,35%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v