Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βυθίστηκαν $100 δισ. οι καταθέσεις της First Republic το πρώτο τρίμηνο

Κατρακύλησαν 40%, στα 104,5 δισ. δολάρια. Αρχισαν να σταθεροποιούνται από τα τέλη Μαρτίου. Η μετοχή της βουτάει πάνω από 20% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Βυθίστηκαν $100 δισ. οι καταθέσεις της First Republic το πρώτο τρίμηνο

Η προβληματική αμερικανική τράπεζα First Republic δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40,8%, στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Οπως σημειώνει το Reuters, έκαναν βουτιά πάνω από 100 δισ. δολάρια. Η μετοχή της βουτάει πάνω από 20% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street και 19% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η φυγή καταθέσεων στη First Republic ήταν χειρότερη από ό,τι περίμενε η Wall Street, με τους αναλυτές να υπολογίζουν το ποσό στο τέλος του πρώτου τριμήνου σε περίπου 145 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εκτίμηση από το StreetAccount της FactSet. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις καταθέσεις κυμαίνονταν από 100 έως 206 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η First Republic δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ροές καταθέσεων έχουν σταθεροποιηθεί έκτοτε.

«Η δραστηριότητα των καταθέσεων άρχισε να σταθεροποιείται από την εβδομάδα της 27ης Μαρτίου 2023 και παρέμεινε σταθερή μέχρι την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023. Οι συνολικές καταθέσεις ήταν 102,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις 21 Απριλίου 2023, μειωμένες μόνο κατά 1,7% από τις 31 Μαρτίου 2023, κυρίως αντανακλώντας τις εποχικές πληρωμές φόρων από τους πελάτες που πραγματοποιούνται κάθε Απρίλιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ποσό των καταθέσεων για το τέλος Μαρτίου περιελάμβανε προθεσμιακές καταθέσεις 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 11 μεγαλύτερες τράπεζες που ανακοινώθηκαν στις 16 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης του ευρύτερου τραπεζικού συστήματος. Εάν εξαιρούνταν αυτές οι καταθέσεις, οι καταθέσεις της First Republic θα είχαν μειωθεί περισσότερο από 50%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v