Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη και έσοδα των McDonald's

Εφτασαν στο $1,8 δισ. το πρώτο τρίμηνο παρά τις υψηλές τιμές στα μενού του γίγαντα fast food. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 4%, στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη και έσοδα των McDonalds

Τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η McDonald's καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν Big Mac και Shamrock Shakes.

H εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής σε σύγκριση με τις προσδοκίες της Wall Street, βάσει έρευνας αναλυτών της Refinitiv:

  • Κέρδη ανά μετοχή: $2,63 προσαρμοσμένα έναντι αναμενόμενων $2,33
  • Έσοδα: 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι προσδοκίας για 5,59 δισεκατομμύρια

Ο γίγαντας του γρήγορου φαγητού ανέφερε κέρδη 1,8 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή, από 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια ή 1,48 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των 180 εκατομμυρίων δολαρίων από χρεώσεις αναδιάρθρωσης και άλλα στοιχεία, η McDonald's είχε κέρδη 2,63 δολάρια ανά μετοχή.

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 4%, στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Και τα τρία τμήματά της ανέφεραν αύξηση συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 12,6%.

Στην εγχώρια αγορά της, οι υψηλότερες τιμές μενού και η αυξημένη επισκεψιμότητα τροφοδότησαν την αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του StreetAccount για 7,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v