Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές μετοχές: Κάηκε κεφαλαιοποίηση 446 δισ. ευρώ σε ένα μήνα

Ολοκληρώνεται ο χειρότερος Απρίλιος από το 2004, καθώς οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις οπλίζουν τα χέρια των πωλητών.

Κινεζικές μετοχές: Κάηκε κεφαλαιοποίηση 446 δισ. ευρώ σε ένα μήνα

Η βουτιά των κινεζικών μετοχών σταμάτησε αφού προηγουμένως εξαφάνισε αξία 446 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας αυτόν τον μήνα, αλλά ουσιαστική ανάκαμψη μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις σιγοβράζουν.

Οπως εξηγεί το Bloomberg ο δείκτης αναφοράς CSI 300 Index έκλεισε με μικρή μεταβολή σήμερα. Ο δείκτης MSCI των κινεζικών μετοχών ανέβηκε έως και 1,6% μετά από διολίσθηση έξι ημερών, αν και εξακολουθεί να οδεύει προς τον χειρότερο Απρίλιο από το 2004. Το υπεράκτιο γιουάν ανέκαμψε από το χαμηλό σχεδόν επτά εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Οι traders αναζητούν θετικούς καταλύτες. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα εταιρικά κέρδη καθώς και στο Πολιτικό Γραφείο, το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων της χώρας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τις οικονομικές προτεραιότητες. Μια ισχυρή ανάκαμψη στον τουρισμό κατά τη διάρκεια των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στο να βελτιωθεί το κλίμα.

Αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές είναι η εστίαση της κυβέρνησης σε γεωπολιτικά ζητήματα και ατζέντες που μπορεί να είναι εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την Huatai Securities (ΗΠΑ). Το κλίμα είναι βαρύ μετά από μια αναφορά ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν περισσότερα μέτρα για να περιορίσουν τις τεχνολογικές φιλοδοξίες του Πεκίνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v