Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kίνδυνος αποκλεισμού της First Republic από τo «παράθυρο» έκπτωσης της Fed

Την υποβάθμιση της αξιολόγησης της First Republic εξετάζουν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Kίνδυνος αποκλεισμού της First Republic από τo «παράθυρο» έκπτωσης της Fed

Οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σταθμίζουν την προοπτική υποβάθμισης των αξιολογήσεών τους για τη First Republic, μια κίνηση που μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση της προβληματικής τράπεζας στις δανειοδοτικές διευκολύνσεις της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) έχει δώσει χρόνο στην τράπεζα να καταλήξει σε συμφωνία για να ενισχύσει τoν ισολογισμό της. Αλλά καθώς οι εβδομάδες συνεχίζουν να περνούν χωρίς να υπάρχει κάποια λύση στον ορίζοντα, ανώτεροι αξιωματούχοι εξετάζουν αν θα υποβαθμίσουν την αξιολόγησή τους για την κατάσταση της τράπεζας, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Αυτό πιθανότατα θα περιόριζε τη δυνατότητα της τράπεζας να χρησιμοποιήσει το «παράθυρο» έκπτωσης της Fed και έναν έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα, σημείωσαν οι πηγές.

Η FDIC δεν έχει καταλήξει ακόμα σε οριστική απόφαση, ούτε οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη First Republic για το σχέδιό τους, πρόσθεσαν οι πηγές. 

Αν η τράπεζα καταφέρει να συνάψει συμφωνία με νέους υποστηρικτές για την ενίσχυση των οικονομικών της, αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει την ανάγκη μείωσης των αξιολογήσεων.

Η μετοχή της First Republic βούτηξε έως και 39% σήμερα, ενώ από την αρχή του χρόνου έχει χάσει το 95% της αξίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v