Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για την Deutsche Bank για 11ο διαδοχικό τρίμηνο

Η γερμανική τράπεζα έστειλε σήμα για περικοπές θέσεων εργασίας στο προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με πελάτες ενώ ανέφερε μια απότομη πτώση στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.

Κέρδη για την Deutsche Bank για 11ο διαδοχικό τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 1,158 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το πρώτο τρίμηνο, εν μέσω φόβων της αγοράς για παγκόσμια τραπεζική κρίση.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ήταν άνετα πάνω από την πρόβλεψη των 864,54 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε από δημοσκόπηση του Reuters σε αναλυτές, από 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αυτό σηματοδότησε το 11ο διαδοχικό τρίμηνο κερδών για τη γερμανική τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση ενός σαρωτικού σχεδίου αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019, με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου καταδεικνύουν τη συνάφεια της παγκόσμιας στρατηγικής μας και υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη ή την υπέρβαση των στόχων μας για το 2025», δήλωσε ο CEO Christian Sewing.

«Στοχεύουμε να επιταχύνουμε την εκτέλεση της στρατηγικής μας μέσω μιας σειράς μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα: Αύξηση των φιλοδοξιών μας για λειτουργική αποτελεσματικότητα, ενίσχυση της αποδοτικότητας κεφαλαίου για να αυξήσουμε τις αποδόσεις και να υποστηρίξουμε τις διανομές στους μετόχους και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες για να ξεπεράσουμε τους στόχους μας για αύξηση των εσόδων».

Ωστόσο, η τράπεζα έστειλε σήμα επίσης για περικοπές θέσεων εργασίας στο προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με πελάτες -σύμφωνα με το Reuters θα μειωθούν κατά 800- ενώ ανέφερε μια απότομη πτώση στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.

«Η τράπεζα εφαρμόζει επί του παρόντος πρόσθετα μέτρα αποτελεσματικότητας σε όλο το front office και τις υποδομές», ανέφερε στην έκθεση.

«Αυτές περιλαμβάνουν αυστηρούς περιορισμούς στις προσλήψεις σε τμήματα που δεν έρχονται σε επαφή με πελάτες, εστιασμένες μειώσεις στα επίπεδα διαχείρισης, εξορθολογισμό της πλατφόρμας στεγαστικών δανείων και περαιτέρω συρρίκνωση του τεχνολογικού κέντρου στη Ρωσία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v