Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στο Ντονέτσκ, λένε οι Ρώσοι

Χτυπήθηκε ένα νοσοκομείο, ένα πάρκο και κτίρια κατοικιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας». Ενα παιδί μεταξύ των νεκρών, δέκα τραυματίες.

Επτά νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στο Ντονέτσκ, λένε οι Ρώσοι

Οι διορισμένες από τη Μόσχα κατοχικές αρχές της περιοχής του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν έπειτα από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε ο ουκρανικός στρατός, από τους οποίους επλήγη το κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντενίς Πουσίλιν έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, τα ουκρανικά χτυπήματα «έπληξαν ένα νοσοκομείο, ένα πάρκο και κτίρια κατοικιών».

Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης πόλης του Ντονέτσκ Αλεξέι Κουλεμζίν δήλωσε ότι επλήγησαν τρεις συνοικίες της πόλης. Ένα από τα βλήματα έπεσε πάνω σε ταξί-βαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άτομα.

Επίσης, αναφέρεται ότι επλήγη ο χώρος του πολυκαταστήματος «Ουκράινα» στην πόλη του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες αρκετά αυτοκίνητα. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται μια κλινική η οποία επίσης επλήγη, σύμφωνα με τις κατοχικές αρχές.

Οι κατοχικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Το Κίεβο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πλήττει πόλεις και μη στρατιωτικούς στόχους. Σε συνθήκες πολέμου είναι αδύνατον να επαληθεύσει κανείς άμεσα τις δηλώσεις των εμπόλεμων πλευρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v