Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μούνγκερ: Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι γεμάτες κακά δάνεια

«Πόνο» για τις αμερικανικές τράπεζες προβλέπει ο αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, αλλά δεν αναμένει κρίση όπως του 2008.

Μούνγκερ: Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι γεμάτες κακά δάνεια

Για επερχόμενη καταιγίδα στην αγορά εμπορικών ακινήτων των ΗΠΑ προειδοποίησε ο Τσάρλι Μούνγκερ της Berkshire Hathaway, με τις αμερικανικές τράπεζες «γεμάτες με κακά δάνεια» καθώς οι τιμές των ακινήτων υποχωρούν. 

Παρά τη μακρά ιστορία της Berkshire Hathaway στην στήριξη των αμερικανικών τραπεζών σε περιόδους αναταραχής, η εταιρεία παρέμεινε αμέτοχη μετά την πτώχευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank. Η επιφυλακτικότητα οφείλεται σε έναν βαθμό στα ρίσκα που υπάρχουν στα μεγάλα χαρτοφυλάκια δανείων εμπορικών ακινήτων των τραπεζών, τόνισε ο αντιπρόεδρος του επενδυτικού κολοσσού του Γουόρεν Μπάφετ. 

«Μεγάλο μέρος του real estate δεν είναι τόσο καλό πια» ανέφερε ο Μούνγκερ στους Financial Times. «Έχουμε πολλά προβληματικά κτίρια γραφείων, πολλά προβληματικά εμπορικά κέντρα, και πολλές άλλες προβληματικές περιουσίες. Υπάρχει μεγάλη αγωνία εκεί έξω» υπογράμμισε. 

«Οποιαδήποτε τράπεζα στη χώρα είναι πολύ πιο σφιχτή όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια σήμερα από ότι ήταν πριν από έξι μήνες» πρόσθεσε. 

Ο ίδιος επισήμανε πάντως ότι τα πράγματα δεν είναι επ' ουδενί τόσο άσχημα όσο ήταν το 2008. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v