Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ύφεση για έκτο μήνα η μεταποίηση στις ΗΠΑ

Ο δείκτης μεταποίησης του ISM ενισχύθηκε στο 47,1 από τα χαμηλά τριών ετών του 46,3 τον προηγούμενο μήνα. Οι πληθωριστικές πιέσεις στοιχειώνουν την καθημερινή μας λειτουργία, δήλωσε στον ISM βιομήχανος από τον κλάδο των τροφίμων.

Σε ύφεση για έκτο μήνα η μεταποίηση στις ΗΠΑ

Ο δείκτης - βαρόμετρο για τις επιδόσεις των εργοασίων στις ΗΠΑ παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος για έκτο συνεχόμενο μήνα, υποδηλώνοντας ότι τα προβλήματα στον κλάδο παραμένουν εν μέσω περιορισμού των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δαπανών λόγω της αύξησης των επιτοκίων. 

Ο δείκτης μεταποίησης του ISM ενισχύθηκε στο 47,1 από τα χαμηλά τριών ετών του 46,3 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι μετρήσεις κάτω του 50 υποδηλώνοηυν ύφεση στον κλάδο. Η τελευταά φορά που ο δείκτης ISM βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος για έξι συνεχόμενους μήνες ήταν κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης του 2007-9.  

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης του ISM για τις τιμές στη μεταποίηση αυξήθηκε κατά 4 μονάδες στο 53,2%. Οι πληθωριστικές πιέσεις στοιχειώνουν την καθημερινή μας λειτουργία, δήλωσε στον ISM βιομήχανος από τον κλάδο των τροφίμων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v