Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες παραγγελίες αεροσκαφών προγραμματίζει η Emirates

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο προετοιμάζεται για την περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για ταξίδια. Ποιοι ναύλοι αναμένεται να υποχωρήσουν, ποιοι «αντιστέκονται».

Νέες παραγγελίες αεροσκαφών προγραμματίζει η Emirates

Σε νέες παραγγελίες αεροσκαφών προσανατολίζεται η Emirates, καθώς ο αερομεταφορέας του Ντουμπάι θέλει να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

«Πιθανότατα τους επόμενους μήνες θα προχωρήσουμε σε επιπλέον παραγγελίες, πέραν των υφιστάμενων», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Τιμ Κλαρκ σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Δεν εξειδίκευσε ωστόσο τις λεπτομέρειες της παραγγελίας, όπως ποιος θα είναι ο κατασκευαστής και ποιο το μέγεθος της παραγγελίας.

Η Emirates βρίσκεται ήδη σε αναμονή του Boeing 777X, που προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2025, καθώς και του Airbus A350, με παραδόσεις που ξεκινούν τον Αύγουστο του 2024. Ο Κλαρκ είπε ότι η Emirates επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του υφιστάμενου στόλου A380 super jumbo και 777, λόγω της μακράς προθεσμίας για την παράδοση νέων αεροσκαφών.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο λέει ότι έχει δει αύξηση της ζήτησης καθώς χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ειδικά στις υπηρεσίες από και προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο Κλαρκ είπε ότι κάθε θέση business class προς και από Λονδίνο διεκδικείται από τέσσερα ή πέντε άτομα, οδηγώντας υψηλότερα τους ναύλους.

Η Emirates θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει το προ πανδημίας δίκτυό της στα μέσα του 2024, όταν θα επαναφέρει 20 αεροσκάφη A380 που είναι εκτός λειτουργίας λόγω γενικής επισκευής, πρόσθεσε ο Κλαρκ. Στη συνέχεια, ο αερομεταφορέας θα επεκταθεί σε επιπλέον 15 προορισμούς στην Αμερική, την Αφρική και αλλού, είπε.

Όπως τόνισε, αναμένει μεν μείωση των ναύλων οικονομικής θέσης, καθώς περισσότερες εταιρείες αυξάνουν τη χωρητικότητα, ωστόσο δεν δήλωσε βέβαιος και για την πτώση των ναύλων premium μακροπρόθεσμα, δεδομένης της χαμηλότερης χωρητικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v