Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβραδύνει το Αλτσχάιμερ η θεραπεία της Eli Lilly

Τι έδειξαν οι κλινικές δοκιμές για τη δονανεμάμπη, που παρασκευάζεται από τη φαρμακευτική εταιρεία. Σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το συντομότερο αυτό το τρίμηνο.

Επιβραδύνει το Αλτσχάιμερ η θεραπεία της Eli Lilly

Η θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, η δονανεμάμπη (donanemab), η οποία παρασκευάζεται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly, επιβράδυνε σημαντικά την εξέλιξη της ασθένειας, σύμφωνα με στοιχεία κλινικών δοκιμών που δημοσίευσε η εταιρεία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι ασθενείς που έλαβαν τη μηνιαία έγχυση αντισωμάτων κατά τη διάρκεια μιας μελέτης 18 μηνών εμφάνισαν 35% πιο αργή μείωση στη μνήμη, τη σκέψη και την ικανότητά τους να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν τη θεραπεία, έδειξαν τα δεδομένα της Eli Lilly.

Οι ασθενείς που έλαβαν donanemab είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της νόσου κατά τη διάρκεια της μελέτης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Ωστόσο, τα οφέλη της θεραπείας θα πρέπει να σταθμιστούν έναντι του κινδύνου για εγκεφαλικό οίδημα και αιμορραγίας, που μπορεί να είναι σοβαρά, ακόμη και θανατηφόρα σε σπάνιες περιπτώσεις. Τρεις συμμετέχοντες στη δοκιμή πέθαναν από αυτές τις παρενέργειες.

Η Lilly σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση του donanemab από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το συντομότερο αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Η δοκιμή μελέτησε άτομα στα αρχικά στάδια του Αλτσχάιμερ.

H μετοχή της κάνει άλμα 8,9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v