Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αλμα 7,7% στις αμοιβές των κορυφαίων CEO το 2022

Οι απολαβές των 100 καλύτερα αμοιβόμενων CEO αυξήθηκαν με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτον του πληθωρισμού και του μέσου ωρομισθίου στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Αλμα 7,7% στις αμοιβές των κορυφαίων CEO το 2022

Η μέση αμοιβή των κορυφαίων CEO των ΗΠΑ σημείωσε 7,7% πέρυσι στα 22,3 εκατ. δολάρια, μεγαλύτερη από τον μέσο πληθωρισμό.

Μεταξύ εκείνων που έλαβαν μεγάλες αυξήσεις στις απολαβές τους ήταν οι CEO της Jefferies και της Prologis σύμφωνα με τη μελέτη που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από την ερευνητική εταιρεία Equilar.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μελέτη εξέτασε τους 100 καλύτερα αμειβόμενους CEO σε δημόσιες εταιρείες των ΗΠΑ με εισόδημα πάνω από 1 δισ. δολάδια.

Παρόμοια έρευνα πέρυσι έδειξε αύξηση των αμοιβών των CEOs κατά 31% για το 2021.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ ενισχύθηκε 6,5% το 12μηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αμοιβές των CEO αυξήθηκαν ταχύτερα από ό,τι για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ το 2022, παρά τη σφιχτή αγορά εργασίας. Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ ήταν 1.132 δολάρια τον Δεκέμβριο, αυξημένες κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Τα υψηλότερα κέρδη των CEO διεύρυναν το εισοδηματικό χάσμα με τους υπαλλήλους. Ειδικότερα,  στις εταιρείες που μελετήθηκαν από την Equilar, η αμοιβή των CEO ήταν κατά μέσο όρο 288 φορές υψηλότερη από την αμοιβή του μέσου υπαλλήλου.

Το 2021 ήταν 254 φορές μεγαλύτερη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v