Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sell off για τις μετοχές της τράπεζας PacWest

Πτώση έως 50% για την περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στη Wall Street. Εγινε γνωστό ότι εξετάζει επιλογές ενίσχυσης ή πώληση.

Sell off για τις μετοχές της τράπεζας PacWest

Οι μετοχές της PacWest υποχώρησαν έως και 50% στις συναλλαγές μετά το πέρας των ωρών λειτουργίας της Wall Street χθες, καθώς η τράπεζα της Καλιφόρνιας έγινε η πιο πρόσφατη μεσαία τράπεζα των ΗΠΑ που αναζητά μια γραμμή οικονομικής ζωής, εν μέσω της χειρότερης αναταραχής του κλάδου από το 2008.

Η τράπεζα έδωσε εντολή στην μπουτίκ επενδυτική τράπεζα Piper Sandler να τη βοηθήσει να διερευνήσει στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης, ανέφεραν δύο άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα, μεταδίδουν οι Financial Times. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη επίσημη διαδικασία πώλησης και η τράπεζα εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο άντλησης νέων κεφαλαίων, είπαν οι πηγές.

Η απόφαση της PacWest να αναζητήσει αγοραστή ή νέα κεφάλαια, η οποία μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, έρχεται ημέρες αφότου η Federal Deposit Insurance Corporation ανέλαβε τη First Republic και πούλησε τις καταθέσεις και τα περιουσιακά της στοιχεία στην JPMorgan Chase.

Έρχεται έξι εβδομάδες αφότου η PacWest είπε ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε μετρητά, συγκεντρώνοντας 1,4 δισ. δολάρια μέσω δανειακής διευκόλυνσης από την επενδυτική εταιρεία Atlas SP Partners που υποστηρίζεται από την Apollo.

Οι μετοχές της Western Alliance, η οποία έχει επίσης βρεθεί στο επίκεντρο, υποχώρησαν περισσότερο από ένα τέταρτο στις συναλλαγές μετά το ωράριο λειτουργίας. Οι Zions Bancorp και Comerica υποχώρησαν περίπου 10%.

Με έδρα το Μπέβερλι Χιλς, η PacWest ανέφερε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι είχε χάσει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια σε καταθέσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, αλλά είπε ότι εν συνεχεία είχε εισροές άνω του 1 δισ. δολαρίων. Συμπλήρωσε ότι είχε σχεδόν 29 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, καθιστώντας την σημαντικά μικρότερη είτε από την SVB είτε από τη First Republic.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει 77% από τις αρχές Μαρτίου. Η τράπεζα, η οποία είχε μικρά κέρδη, ανέφερε καθαρή ζημία 1,21 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο. Δήλωσε επίσης μη πραγματοποιηθείσες ζημίες ύψους 860 εκατομμυρίων δολαρίων στο χαρτοφυλάκιο τίτλων της. Επεσήμανε ότι το 29% των καταθέσεων δεν καλύπτονταν από ομοσπονδιακή ασφάλιση, από 52% προηγουμένως.

Πάνω από τα τρία τέταρτα του δανεισμού της αφορούν ακίνητα, έναν άλλο τομέα ανησυχίας σε μια περίοδο ανόδου των επιτοκίων, και το 8% αφορά venture capital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v