Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 9,6 δισ. κέρδη το πρώτο τρίμηνο, ξεπέρασε τις προσδοκίες η Shell

Πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα τα κέρδη του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού.

Με 9,6 δισ. κέρδη το πρώτο τρίμηνο, ξεπέρασε τις προσδοκίες η Shell

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου. Επεκτείνει έτσι το ρεκόρ των αποτελεσμάτων μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων το 2022, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας άνετα τις προσδοκίες των αναλυτών για 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022.

Οι μετοχές της πετρελαϊκής μεγάλης καταγράφουν άνοδο 3%.

Σε συνδυασμό με μετρητά, η Shell διατήρησε το ποσοστό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της σταθερό στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες και διατήρησε το μέρισμά της αμετάβλητο στο 0,2875 δολάριο ανά μετοχή.

Η Shell είπε ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν βελτιωμένες λειτουργικές επιδόσεις και χαμηλότερο κόστος για τη λειτουργία της καθημερινής της δραστηριότητας. Πρόσθεσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα από την εμπορία καυσίμων αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v