Λευκός Οίκος: Συνάντηση με τους CEO των Google και Microsoft για το AI

Στόχος μας είναι να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους που βλέπουμε στην τρέχουσα και βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Λευκός Οίκος: Συνάντηση με τους CEO των Google και Microsoft για το AI

Ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε τους διευθύνοντες συμβούλους κορυφαίων εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Microsoft, για να συζητήσουν τους κινδύνους και τις δικλείδες ασφαλείας στη χρήση της νέας τεχνολογίας. 

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη (generative A.I.) έχει βρεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος φέτος, με εφαρμογές όπως το ChatGPT να κάνουν ρεκόρ πωλήσεων και να πυροδοτούν έναν «πόλεμο» μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών για την κυκλοφορία παρόμοιων προϊόντων. 

Εκατομμύρια χρήστες έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν τέτοια εργαλεία, τα οποία οι υποστηρικτές τους υποστηρίζουν ότι μπορούν να κάνουν ιατρικές διαγνώσεις, να γράφουν σενάρια, να δημιουργούν νομικές ενημερωτικές εκθέσεις και λογισμικό εντοπισμού σφαλμάτων, οδηγώντας σε αυξανόμενη ανησυχία για το πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβιάσεις της ιδιωτικότητας και εκστρατείες παραπληροφόρησης. 

Το ChatGPT έχει χρησιμοποιήσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Έχει ενημερωθεί εκτενώς για το ChatGPT και (έχει) πειραματιστεί με αυτό» είπε ο αξιωματούχος.

Στη δίωρη συνάντηση της Πέμπτης, συμμετείχαν οι Σουντάρ Πιτσάι της Google, o Σάτυα Ναντέλα της Microsoft, ο Σαμ Άλτμαν του OpenAI, ο Ντάριο Αμοντέι της Anthropic, μαζί με την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και αξιωματούχους της διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μπάιτνεν. 

«Στόχος μας είναι να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους που βλέπουμε στην τρέχουσα και βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Reuters. «Aν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε αυτά τα οφέλη, πρέπει να ξεκινήσουμε με τη διαχείριση των κινδύνων» πρόσθεσε.

Πριν από τη συνάντηση, ο Άλτμαν του OpenAI είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Λευκός Οίκος θέλει «να το κάνει σωστά».

«Είναι καλό να προσπαθήσουμε να το προλάβουμε», είπε όταν ρωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος κινείται αρκετά γρήγορα όσον αφορά τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης. «Σίγουρα θα είναι μια πρόκληση, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε» τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v