Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις περιφερειακές τράπεζες βλέπει η Ουάσιγκτον

Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια και ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ. Βλέπουν κινήσεις «χειραγώγησης της αγοράς». Κέρδη $378,9 εκατ. για τους «σορτάκηδες» μόνο την Πέμπτη.

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις περιφερειακές τράπεζες βλέπει η Ουάσιγκτον

Αμερικανοί αξιωματούχοι σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο αξιολογούν κατά πόσον πίσω από τις απότομες διακυμάνσεις στις τραπεζικές μετοχές βρίσκονται κινήσεις «χειραγώγησης της αγοράς», ανέφερε πηγή στο Reuters. 

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών επέστρεψαν στο «κόκκινο» αυτή την εβδομάδα μετά την κατάρευση της First Republic και την απορρόφησή της από την JP Morgan. Aυτή ήταν η τρίτη πτώχευση περιφερειακής τράπεζας τους δύο τελευταίους μήνες. 

Οι «σορτάκηδες» αποκόμισαν κέρδη $378,9 εκατ. μόνο την Πέμπτη από στοιχήματα ενάντια στις περιφερειακές τράπεζες, σύμφωνα με την εταιρεία Ortex. 

Οι αυξημένες short θέσεις και οι έντονες διακυμάνσεις στις μετοχές έχουν μπει στο μικροσκόπιο ομοσπονδιακών και πολιτειακών αξιωματούχων των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, καθώς θεωρούν ότι τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη είναι ισχυρά και τα κεφάλαια επαρκή, σημείωσε η πηγή. 

«Ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι εξετάζουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο χειραγώγησης της αγοράς όσον αφορά τις μετοχές των τραπεζών» τόνισε.

Η μετοχή της PacWest βούτηξε ως και 57% την Πέμπτη, ενώ η μετοχή της Western Alliance υποχώρησε 40%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v