Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δάνεια στο 100% της αξίας του ακινήτου στη Βρετανία

Τα πρώτα στεγαστικά δάνεια που καλύπτουν το 100% της αξίας του ακινήτου μετά την κρίση του 2008 χορηγεί η Skipton Building Society. Στοχεύουν σε όσους δεν έχουν πρόσβαση «στην τράπεζα της μαμάς και του μπαμπά».

Δάνεια στο 100% της αξίας του ακινήτου στη Βρετανία

Eταιρεία στεγαστικής πίστης στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να ξεκινήσει πρόγραμμα στεγαστικών δανείων που θα καλύπτουν το 100% της αξίας του ακινήτου, το πρώτο μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Το πρόγραμμα της Skipton Building Society θα αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας. 

Τα στεγαστικά δάνεια όπου ο δανειολήπτης δεν χρειάζεται να προκαταβάλλει εγγύηση αποτελούσαν διαδεδομένη τραπεζική πρακτική, αλλά το τελευταίο καταργήθηκε στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.

Όπως ανέφερε η Skipton Building Society, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στην «τράπεζα της μαμάς και του μπαμπά», και επομένως δεν μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για εγγύηση. 

Όπως μεταδίδει η Guardian, το νέο προϊόν θα χρηματοδοτεί έως και το 100% της αξίας του ακινήτου και οι δανειολήπτες θα πρέπει να επιδείξουν ιστορικό καταβολής ενοικίου συγκρίσιμο με τις αποπληρωμές στεγαστικών δανείων για δύο χρόνια.

Κάποια εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα προσέφεραν χρηματοδότηση στο 100% αλλά απαιτούσαν να μπει κάποιος άλλος ως τριτεγγυητής. 

Το τελευταίο στεγαστικό δάνειο που κάλυπτε το 100% της αξίας του ακινήτου χωρίς υποχρεώση καταβολής εγγύησης αποσύρθηκε από τη βρετανική αγορά πριν 15 χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v