Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκρος: Αγοράστε βραχυπρόθεσμα treasuries

Ευκαιρία για αγορές βραχυπρόθεσμων ομολόγων των ΗΠΑ βλέπει την τρέχουσα συγκυρία με το «όριο του χρέους» ο Μπιλ Γκρος.

Μπιλ Γκρος: Αγοράστε βραχυπρόθεσμα treasuries

Ο Μπιλ Γκρος κάλεσε τους επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι είναι γελοίο. Πάντα επιλύεται και όχι ότι είναι 100% πιθανότητα, αλλά πιστεύω πάντα επιλύεται. Το πρόβλημα στο παρελθόν οδήγησε να βρίσκονται τα επιτόκια των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κοντά σε επίπεδα χρεοκοπίας, σημειώνοντας άνοδο 50 ή 100 μονάδων βάσης και το έκαναν και αυτή τη φορά» τόνισε ο Γκρος στο Bloomberg. 

O συνιδρυτής της Pimco κάλεσε τους επενδυτές να αγοράσαν 2μηνα έντοκα «που προσφέρουν πολύ υψηλότερη απόδοση από αυτή που προσφέρει ένα πιο μακροπρόθεσμο ομόλογο».

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, σε συνέντευξή της στο ABC News την Κυριακή επανέλαβε την προειδοποίησή της προς τους βουλευτές ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε πληρωμές μόνο μέχρι τις αρχές Ιουνίου χωρίς να αυξήσει το όριο, το οποίο άγγιξε τον Ιανουάριο.

«Πρέπει να ψηλώσουμε την οροφή του χρέους, για να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή», πρόσθεσε. «Διαφορετικά, θα ήταν η πρώτη φορά στην Αμερική που δεν θα καταφέρουμε να καταβάλλουμε οφειλόμενες πληρωμές».«Αν δεν αναλάβει δράση το Κογκρέσο», προειδοποίησε η υπουργός Οικονομικών, «πιθανώς θα υπάρξουν χρηματοοικονομικές συνέπειες στην αγορά και στα επιτόκια και θα προκληθεί συνταγματική κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v