Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλεια-ρεκόρ για την επενδυτική μονάδα της SoftBank

Ζημία $32 δισ. τον τελευταίο χρόνο για το VisionFund. Παρά το ράλι φέτος στις μετοχές τεχνολογίας, εξακολουθούν να είναι σε γενικές γραμμές χαμηλότερες από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Απώλεια-ρεκόρ για την επενδυτική μονάδα της SoftBank

Η SoftBank κατέγραψε απώλεια-ρεκόρ στην επενδυτική της μονάδα Vision Fund, καθώς το πρόσφατο ράλι των μετοχών τεχνολογίας δεν βοήθησε πολύ σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την κορυφαία επενδυτική της μονάδα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το Vision Fund του ιαπωνικού κολοσσού σημείωσε ζημία 4,3 τρισεκατομμυρίων γεν Ιαπωνίας (32 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου έναντι απώλειας 2,55 τρισεκατομμυρίων γεν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η SoftBank σημείωσε συνολική ζημία 5,28 τρισεκατομμυρίων γεν Ιαπωνίας - κυρίως λόγω της ζημίας του Vision Fund - έναντι 3,43 τρισεκατομμυρίων γεν ένα χρόνο πριν.

Παρά το ράλι φέτος στις μετοχές τεχνολογίας, εξακολουθούν να είναι σε γενικές γραμμές χαμηλότερες από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο. Ο Nasdaq υποχώρησε περίπου 11% κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους της SoftBank.

Το Vision Fund της SoftBank, το πνευματικό τέκνο του ιδρυτή Masayoshi Son, επενδύει σε μετοχές εταιρειών ταχείας ανάπτυξης οι οποίες ωστόσο έχουν έρθει αντιμέτωπες με την αύξηση επιτοκίων παγκοσμίως, προκαλώντας sell off σε μετοχές με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως τις τεχνολογικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v