Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντεμπούτο στην Ιαπωνία για το Xbox

Ντεμπούτο στην ”απαιτητική” ιαπωνική αγορά ετοιμάζεται να κάνει αύριο Παρασκευή η ηλεκτρονική κονσόλα παιχνιδιών της Microsoft, Xbox, προσπαθώντας να καταλάβει μερίδιο της αγοράς από τις δύο εγχώριες, Sony και Nintendo.

Ντεμπούτο στην Ιαπωνία για το Xbox
Στα ράφια των ιαπωνικών καταστημάτων θα βρίσκεται από αύριο Παρασκευή η ηλεκτρική κονσόλα παιχνιδιών Xbox της Microsoft, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στη δύσκολη ιαπωνική αγορά, όπου κυριαρχούν οι δύο εγχώριες, Sony και Nintendo.

Και η ίδια η Microsoft αντιλαμβάνεται την πρόκληση που συνιστά η επιτυχία του Xbox στην αγορά της Ιαπωνίας, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Microsoft Japan, Χιροχίσα Οχούρα.

Ο Οχούρα εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το όνομα και μόνο της Microsoft είναι αρκετά δυνατό ώστε να προσελκύσει πελάτες από τις ανταγωνιστικές της, Sony και Nintendo.

Στις 15 του περασμένου Νοεμβρίου, η Microsoft έκανε την επίσημη παρουσίαση της κονσόλας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνοντας στα ράφια των καταστημάτων 600.000 κονσόλες. Η Sony Computer Entertainment στις 10 πρώτες ημέρες της καθιέρωσης του Play Station 2, πούλησε πάνω από 1 εκατ. κονσόλες.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι το Xbox αναμένεται να καταγράψει πωλήσεις 300.000 κονσόλων τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στην ιαπωνική αγορά, πολύ χαμηλότερα από τις αντίστοιχες αρχικές πωλήσεις του Play Station 2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v