Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Mr. Big Short αγόρασε μετοχές περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών

Ο Μάικλ Μπέρι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την τραπεζική αναταραχή αποκτώντας μερίδια σε PacWest, First Republic κι άλλες τράπεζες.

Ο Mr. Big Short αγόρασε μετοχές περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών

Ο Μάικλ Μπέρι «ψώνισε» μετοχές περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών το πρώτο τρίμηνο του έτους, κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε στον τραπεζικό τομέα μετά την πτώχευση της SVB. 

Ο ιδρυτής της Scion Asset Management και γνωστός από την ταινία Big Short απέκτησε μερίδιο στη First Republic, την Pacific Western, τη Western Alliance, τη New York Community Bank και τη Huntington Bank το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση. 

Όπως μεταδίδει το Business Insider, o Μπέρι αγόρασε και άλλες τραπεζικές μετοχές, κυρίως αυτές των Wells Fargo και Capital One. 

H ανακοίνωση δείχνει τις συμμετοχές της Scion Asset Management ως τις 31 Μαρτίου, οπότε είναι πιθανό να έχει κλείσει τις θέσεις της κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 31 Μαρτίου ο Μπέρι έγραψε ένα μήνυμα στο Twitter με μία μόνο λέξη: «Sell».

Τα «ψώνια» του Μπέρι ανέβασαν την αξία του χαρτοφυλακίου αμερικανικών μετοχών της Scion Asset Management κατά 130% στα 107 εκατ. δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v