Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή για την ανθρωπότητα σύμφωνα με το 61% των Αμερικανών

Ο αριθμός των Αμερικανών που προβλέπουν δυσμενή αποτελέσματα από την τεχνητή νοημοσύνη είναι τριπλάσιος από εκείνους που δεν το κάνουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή για την ανθρωπότητα σύμφωνα με το 61% των Αμερικανών

Η ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να θέσει το μέλλον της ανθρωπότητας σε κίνδυνο, εκτιμούν οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Πάνω από τα δύο τρίτα των Αμερικανών ανησυχούν για τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης και το 61% πιστεύει ότι θα μπορούσε να απειλήσει τον πολιτισμό.

Από τότε που το ChatGPT της OpenAI έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών, η ευρεία ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή την έχει φέρει στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου.

H επιτυχία του ChatGPT πυροδότησε μια κούρσα μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών για το ποιος θα αποκτήσει προβάδισμα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Τις ανησυχίες της πλειονότητας των Αμερικανών φαίνεται πως μοιράζονται και οι νομοθέτες των ΗΠΑ και οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης. Ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI Σαμ Άλτμαν κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχίες για πιθανή κακή χρήση της τεχνολογίας και ζητώντας ρύθμιση του τομέα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να βάλουμε αυτό το τζίνι στο μπουκάλι», δήλωσε την Τρίτη ο γερουσιαστής Kόρι Μπρούκερ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Γερουσίας σχετικά με τις χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διαπίστωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που προβλέπουν δυσμενή αποτελέσματα από την τεχνητή νοημοσύνη είναι τριπλάσιος από εκείνους που δεν το κάνουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρωπότητα, ενώ μόνο το 22% διαφωνεί και το 17% δεν είναι βέβαιο.

Όσοι ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020 εξέφρασαν υψηλότερα επίπεδα ανησυχίας. Το 70% των ψηφοφόρων του Τραμπ σε σύγκριση με το 60% των ψηφοφόρων του Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρωπότητα.

Όσον αφορά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι ευαγγελιστές χριστιανοί ήταν πιο πιθανό να «συμφωνήσουν απόλυτα» ότι η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζει κινδύνους για την ανθρωπότητα, με ποσοστό 32%, έναντι ποσοστού 24% για τους μη ευαγγελιστές χριστιανούς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v