Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Θα επιτευχθεί συμφωνία για το ταβάνι του χρέους

Καθησυχαστικός όσον αφορά τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μπάιντεν: Θα επιτευχθεί συμφωνία για το ταβάνι του χρέους

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι διαπραγματευτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την αποφυγή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας, επιδιώκοντας να καθησυχάσει τις αγορές πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα επιτύχουμε τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό και ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρεοκοπήσουν», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο, λίγο πριν  αναχωρήσει για τη Χιροσίμα για τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των Επτά.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι θα είναι σε στενή επαφή με τους διαπραγματευτές και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

Την Τρίτη, ο Μπάιντεν και οι ηγέτες του Κογκρέσου συμφώνησαν σε έναν νέο στενότερο γύρο συνομιλιών με την ελπίδα να επιτευχθεί δικομματική συμφωνία για να αποφευχθεί μια άνευ προηγουμένου χρεοκοπία των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι ακυρώνει προγραμματισμένες στάσεις στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα και ότι θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για διαπραγματεύσεις.

Τόσο οι νομοθέτες όσο και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη χθεσινή συνάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v