Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το μερίδιο του ευρώ στις διεθνείς συναλλαγές

Το ποσοστό των διασυνοριακών συναλλαγών που αφορούν το κοινό νόμισμα της Ευρώπης μειώθηκε στο 31,74% του συνόλου τον Απρίλιο από 32,64% τον Μάρτιο.

Υποχωρεί το μερίδιο του ευρώ στις διεθνείς συναλλαγές

Η χρήση του ευρώ για διεθνείς πληρωμές μειώθηκε τον Απρίλιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, καθώς αυτοί που χρησιμοποιούν το δολάριο ΗΠΑ αυξήθηκαν και η συμμετοχή του κινεζικού γουάν ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Στοιχεία από την SWIFT, έδειξαν ότι το ποσοστό των διασυνοριακών συναλλαγών που αφορούν το κοινό νόμισμα της Ευρώπης μειώθηκε στο 31,74% του συνόλου τον Απρίλιο από 32,64% τον Μάρτιο. Η χρήση του δολαρίου ανέβηκε περαιτέρω στο 42,71% από 41,74%.

Το ποσοστό του δολαρίου συνέχισε να επεκτείνεται μετά την κατάρρευση περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες γύρω από την ελβετική Credit Suisse που οδήγησε τελικά στην εξαγορά της από την UBS, σημειώνει το Bloomberg. Ακόμη και με την πιο πρόσφατη πτώση του, το ευρώ εξακολουθεί να είναι το δεύτερο νόμισμα παγκοσμίως για πληρωμές μέσω SWIFT.

Το μερίδιο του γιεν στις πληρωμές αντιστράφηκε μετά την άνοδο τον Μάρτιο. Ήταν στο 3,51% τον Απρίλιο από 4,78% τον Μάρτιο, αναφέρει η έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v