Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σίγουρη η easyJet για το καλοκαίρι, απογειώνεται η ζήτηση

Προσθέτει σταδιακά πτήσεις, ανακάμπτει από τα χαμηλά επίπεδα του 2020, λόγων κορωνοϊού. Για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η χωρητικότητά της θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Σίγουρη η easyJet για το καλοκαίρι, απογειώνεται η ζήτηση

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet δήλωσε σίγουρη ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, διάστημα που πραγματοποιεί όλα της τα κέρδη, βοηθούμενη από τα υψηλά επίπεδα κρατήσεων, τις πιο ακριβές τιμές εισιτηρίων και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της κατά τη δημοφιλή περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Ryanair, Lufthansa και της ιδιοκτήτριας της British Airways, IAG, κάνουν λόγο όλες για ισχυρές καλοκαιρινές κρατήσεις, δείχνοντας ότι οι καταναλωτές δίνουν προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές δαπάνες παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα συμπιέζονται από τον πληθωρισμό.

Η easyJet προσθέτει σταδιακά περισσότερες πτήσεις καθώς ανακάμπτει από τα χαμηλά επίπεδα λόγω πανδημίας κορωνοϊού το 2020. Για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η χωρητικότητά της θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα.

«Η ζήτηση είναι ισχυρή και η easyJet, όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, έχει προγραμματιστεί για ένα κερδοφόρο καλοκαίρι», δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein, Alex Irving.

Οι μετοχές της easyJet έχουν κέρδη 60% από την αρχή του έτους, αλλά με την τρέχουσα τιμή τους στις 520 πένες εξακολουθούν να είναι περίπου 60% κάτω από το επίπεδό τους πριν από την πανδημία.

Η ζήτηση για διακοπές έχει εκτοξευθεί στα ύψη φέτος και για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου η easyJet επιβεβαίωσε την καθοδήγηση για τα έσοδα ανά θέση, τα οποία θα είναι 20% υψηλότερα από πέρυσι.

Για ολόκληρο το έτος, οι αναλυτές αναμένουν επί του παρόντος την easyJet να καταγράψει κέρδη 345 εκατομμυρίων λιρών (435 εκατομμύρια δολάρια) προ φόρων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Για το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, η easyJet ανέφερε απώλεια προ φόρων 411 εκατομμυρίων λιρών, σε ευθυγράμμιση με την καθοδήγηση που δόθηκε τον Απρίλιο. Το αποτέλεσμα ήταν 25% βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v