Aλλαγή φρουράς προσεχώς στη Morgan Stanley

Ενας από τους μακροβιότερους leaders στη Wall Street, ο Τζέιμς Γκόρμαν, που συνδέθηκε με μεγάλες επιτυχίες της τράπεζας, θα παραιτηθεί «εντός 12μήνου». Οι πιθανοί διάδοχοι και ο νέος ρόλος του.

Aλλαγή φρουράς προσεχώς στη Morgan Stanley

Ο Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley πρόκειται να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος εντός των επόμενων 12 μηνών και να αναλάβει ρόλο εκτελεστικού προέδρου.

«Το διοικητικό συμβούλιο και εγώ βλέπουμε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή τους επόμενους 12 μήνες», είπε ο 64χρονος CEO την Παρασκευή, στην ετήσια συνεδρίαση της εταιρείας. «Eίναι η τρέχουσα προσδοκία, εν απουσία σημαντικής αλλαγής στο εξωτερικό περιβάλλον».

Ο Γκόρμαν, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος στις αρχές του 2010, είπε τον Ιανουάριο ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιοι φιναλίστ για να αναλάβουν το πόστο του, όταν αποχωρήσει. Αν και δεν τους κατονόμασε, πιθανοί διάδοχοί του είναι οι Tεντ Πικ και Aντι Σάπερσταϊν, συμπρόεδροι της νεοϋορκέζικης εταιρείας, καθώς και ο επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων Νταν Σίμκοβιτς, γράφει το Bloomberg.

Ο Γκόρμαν δήλωσε ότι θα διατελέσει εκτελεστικός πρόεδρος «για ένα χρονικό διάστημα» αφού αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η δομή θα εξασφαλίσει τη συνεχή σταθερότητα της Morgan Stanley, τοποθετώντας την ταυτόχρονα σε μια δεκαετία συναρπαστικής ανάπτυξης υπό νέα ηγεσία», είπε.

Ο αυστραλιανής καταγωγής Γκόρμαν είναι ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες στη Wall Street. Η θητεία του ως διευθύνοντος συμβούλου έχει χαρακτηριστεί από σημαντική στρατηγική αναμόρφωση της εταιρείας, η οποία επιταχύνθηκε με δύο από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που συνήφθησαν μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Οι συναλλαγές-εξαγορές των E*Trade Financial και Eaton Vance, καθώς και η διπλή ενίσχυση στους τομείς επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσίας, έχουν αναδείξει τη μετοχή της εταιρείας μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις την περασμένη δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v