Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σήμα» Πάουελ για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούνιο

Οι πιο σφιχτές πιστωτικές συνθήκες μπορεί να σημαίνουν ότι τα επιτόκια μπορεί να μην χρειάζεται να ανέβουν τόσο όσο θα χρειαζόταν σε διαφορετική περίπτωση» τόνισε ο Πάουελ.

«Σήμα» Πάουελ για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούνιο

Ο αντίκτυπος της πρόσφατης αναταραχής στον τραπεζικό τομέα αφαιρεί ένα μέρος της πίεσης από τη Fed για νέα αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ. 

Οι πιο σφιχτές πιστωτικές συνθήκες μπορεί να σημαίνουν ότι «τα επιτόκια μπορεί να μην χρειάζεται να ανέβουν τόσο όσο θα χρειαζόταν σε διαφορετική περίπτωση» τόνισε ο Πάουελ σε συνέδριο κεντρικών τραπεζών στην Ουάσιγκτον. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι πολύ πιο ψηλά από τον στόχο. 

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και τα επιτόκια είναι αρκετά περιοριστικά και είμαστε αντιμέτωποι με αβεβαιότητα όσον αφορά τον ετεροχρονισμένο αντίκτυπο της σύσφιξής μας και για την έκταση της πιστωτικής σύσφιξης από την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή. Έχοντας φτασει ως εδώ, έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάξουμε τα στοιχεία και το outlook για να πάρουμε προσεκτικές αποφάσεις» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v