Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παραγωγική» αλλά χωρίς συμφωνία συνάντηση Μπάιντεν-Μακάρθι για το χρέος

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε πως εξακολουθούν να υπάρχουν «διαφωνίες». Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «καλύτερο» τόνο συζήτησης αλλά και... έλλειψη συναίσθησης.

«Παραγωγική» αλλά χωρίς συμφωνία συνάντηση Μπάιντεν-Μακάρθι για το χρέος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε αργά χθες Δευτέρα πως είχε μια «παραγωγική» συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι αναφορικά με την ανάγκη να αποτραπεί η χρεοκοπία των ΗΠΑ.

«Επαναβεβαιώσαμε για μια ακόμα φορά πως η χρεοκοπία δεν βρίσκεται στο τραπέζι και πως ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι καλή τη πίστει μια δικομματική συμφωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αναγνώρισε πως εξακολουθούν να υπάρχουν «διαφωνίες», που οι ομάδες των δύο πρωταγωνιστών καλούνται να συμβιβάσουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σημειώνει από την πλευρά του το AFP.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν υπενθύμισε χθες πως είναι «πολύ πιθανό» οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν στάση πληρωμών μετά την 1η Ιουνίου.

Ο Κέβιν Μακάρθι, μετά το τετ-α-τετ στο Οβάλ Γραφείο, είπε από την πλευρά του πως «ο τόνος απόψε ήταν καλύτερος από ό,τι όλες τις προηγούμενες φορές», μίλησε ωστόσο επίσης για βαθιές διαφωνίες και έλλειψη συναίσθησης της κατεπείγουσας φύσης του ζητήματος στην άλλη πλευρά.

Η συνάντηση είχε σκοπό να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, που περιήλθαν σε αδιέξοδο το Σαββατοκύριακο, απόντος του κ. Μπάιντεν, που βρισκόταν στην Ασία.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v