Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sell off... πολυτελείας στις ευρωπαϊκές αγορές

Βουτιά κάνουν οι μετοχές των Hermès, Louis Vuitton και της μητρικής της Gucci. Εξαφανίστηκαν πάνω από 30 δισ. χρηματιστηριακής αξίας. Προηγήθηκε εκρηκτικό ράλι φέτος. Τι οδηγεί την κατηφόρα.

Sell off... πολυτελείας στις ευρωπαϊκές αγορές

Η κατάρρευση των ευρωπαϊκών μετοχών εταιρειών με προϊόντα πολυτελείας εξαϋλώνει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τον κλάδο σήμερα Τρίτη, μετά από ένα εκρηκτικό ράλι που τροφοδοτήθηκε από τα στοιχήματα για ώθηση από το άνοιγμα της Κίνας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι μετοχές της Hermès International υποχώρησαν έως και 5%, της LVMH (Louis Vuitton) σημείωσε πτώση 4% ενώ η ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering, κατέγραψε απώλειες πάνω από 2%. Ο τομέας των πολυτελών ειδών κατρακύλησε αφού αναλυτές της Deutsche Bank είπαν ότι η επιβράδυνση στις ΗΠΑ αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία.

Αν και η ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης ήταν μεταξύ των βασικών μοχλών των ισχυρών πωλήσεων, οι επενδυτές πιθανότατα θα είναι πιο επιλεκτικοί από εδώ και στο εξής, πρόσθεσαν.

Οι μετοχές της Kering σημείωσαν άνοδο 12% φέτος, της LVMH είναι άνω του 24%, ενώ της Hermès έχει ενισχυθεί κατά 33%, ξεπερνώντας όλες την άνοδο 10% του ευρύτερου δείκτη Stoxx Europe 600.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v