Η γερμανική EON δημιουργεί μονάδα trading ενέργειας

Σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας «πρόσθετη αξία χαρτοφυλακίου και παρέχοντας πράσινη ενέργεια σε προσιτές τιμές».

Η γερμανική EON δημιουργεί μονάδα trading ενέργειας

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας EON SE δημιουργεί μια νέα επιχείρηση trading σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η EON Energy Markets στοχεύει να ενισχύσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, με επίκεντρο τη διασύνδεση και υποστήριξη εταιρειών λιανικής, ανακοίνωσε η EON. Η εταιρεία κοινής ωφέλειας θα δημιουργήσει επίσης μια λειτουργία trading που θα καλύπτει προϊόντα όπως η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας.

Η νέα λειτουργία θα βοηθήσει την εταιρεία «να δημιουργήσει πρόσθετη αξία χαρτοφυλακίου, παρέχοντας παράλληλα πράσινη ενέργεια σε προσιτές τιμές στους πελάτες», δήλωσε ο Patrick Lammers, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EON.

Η EON έχει διατυπώσει προειδοποιήσεις ότι η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης δεν έχει τελειώσει. Η εταιρεία το 2016 διαχωρίστηκε από τη μονάδα Uniper, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Uniper ανέλαβε τα εργοστάσια ορυκτών καυσίμων και τις εμπορικές δραστηριότητες της EON. Η Γερμανία εθνικοποίησε πέρυσι την Uniper εν μέσω αναταραχής στην αγορά, αφού η Ρωσία περιόρισε τις ροές φυσικού αερίου στον απόηχο της εισβολής της στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v