Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανέτα (ΕΚΤ): Το ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε 3-4 χρόνια

Για να καταστήσει το ψηφιακό ευρώ διαλειτουργικό με άλλα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ συνεργάζεται στενά με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελβετίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Σουηδίας.

Πανέτα (ΕΚΤ): Το ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε 3-4 χρόνια

Το ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά τα χαρτονομίσματα θα είναι διαθέσιμα εφόσον υπάρχει ζήτηση για αυτά, δήλωσε στο Les Echos ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, για να καταστήσει το ψηφιακό ευρώ διαλειτουργικό με άλλα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ συνεργάζεται στενά με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελβετίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Σουηδίας.

«Βρισκόμαστε σε ένα προκαταρκτικό στάδιο όπου κάνουμε συγκρίσεις όσον αφορά την πρόοδό μας», είπε ο Πανέτα σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ΕΚΤ την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά.

«Ενώ η διαλειτουργικότητα είναι επιθυμητή, διαφορετικοί εθνικοί κανόνες για την εμπιστευτικότητα θα την καθιστούσαν πιο δύσκολη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v