Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκτώ διαδοχικές εβδομάδες πέφτει η τιμή αερίου

Το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίας πτώσης από το 2007. Βουτιά στα 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το ευρωπαϊκό αέριο. Πάνω από 67% η φετινή κατηφόρα.

Οκτώ διαδοχικές εβδομάδες πέφτει η τιμή αερίου

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου υποχωρούν και σήμερα Παρασκευή και καταγράφουν το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίας πτώσης της τιμής τους από το 2007. Η ζήτηση παραμένει αδύναμη, ενώ η οικονομία δείχνει ελάχιστα σημάδια ουσιαστικής ανάκαμψης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 4,7% -πλέον διαμορφώνονται στα 25,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ολοκληρώνουν όγδοη διαδοχική εβδομάδα με απώλειες, επεκτείνοντας τη φετινή πτώση σε πάνω από 67%.

Η δραματική κάθοδος έρχεται καθώς οι βιομηχανίες αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή εν μέσω επίμονου πληθωρισμού και ενός δύσκολου οικονομικού σκηνικού.

Οι πιο γεμάτες σε σύγκριση με τον μέσο όρο αποθήκες φυσικού αερίου, ο ήπιος καιρός και η αφθονία υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν επίσης μειώσει τη ζήτηση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πόσο χαμηλότερα μπορούν να πάνε οι τιμές, πριν οι παραγωγοί αρχίσουν να περιορίζουν την παραγωγή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v